D’OCA A OCA I PASSA LA NOTA…


Desde “De Veí a Veí” volem donar als nens el protagonisme que es mereixen per la festa / recapte del 8 de Juny.

Així que ens hem posat en contacte amb les escoles del barri i d’altres que reben amb molts nens del barri però son fora d’ell i els hem demanat diferents coses.

-Que siguin un punt de recollida de menjar del dia 3 al 7 de juny.
-Participació en el Flashmob.
-Que ens deixin explicar-lis als nens de 3er a 6è el “Vol de les Oques” un conte escrit per la Montserrat Roger i il·lustrat per la Luisa Vera per a preparar les intervencions a les escoles.

Gràcies a les autores, “kuentistes”, als nens i nenes i les Escoles que ens han obert les seves portes!

………………………………
EL VOL DE LES OQUES

Hola!

Si fóssiu un animal, quin serieu?

Us proposem un joc… voleu provar de ser oques? Sí, sí, oques!

No sé si us hi heu fixat mai però sabeu com volen? Ho fan en forma de “V”. Sabeu que son aus que migren, oi? I han de recórrer distàncies moooolt llargues buscant un clima més càlid…oca1

Les oques son petites, com vosaltres, però molt intel·ligents… també com vosaltres.
Perquè creieu que volen en grup i en forma de “V”? Alguna idea? Vinga, sense vergonya!
Imagineu-vos que vosaltres heu de fer un viatge mooooolt llarg, de molts dies. Us agradaria fer-lo sols? Seria millor que us acompanyessin els amics, oi? Caminant junts ens ho podem passar millor.

Però… tornant a les oques. Sabíeu que volant en grup i fent aquesta mena de “V”, son capaces de volar moooolt més alt i moooolt més ràpid? Hi ha espècie d’oca a l’Àsia que és capaç de volar en grup, a 8000 metres d’alçada, per sobre de l’Himalaia. Gràcies a poder volar juntes poden arribar a fer gairebé el doble de distància, de la que podrien recórrer a soles. De fet quan una oca de la bandada es despista i es separa del grup, de seguida nota que li costa molt més volar i s’afanya a tornar junt a les altres. 

oca2L’Oca que va al davant, la de la punta, és la que ha de fer mes força, és la que obre el camí per la resta, i és clar, és la que més es cansa. Per això les oques fan relleus, sí, sí relleus, com a les curses! Quan la que va davant està cansada una amiga la substitueix i ella es posa en un lloc menys cansat per poder recuperar-se.
oca3 Us agrada fer esport? Oi que us agrada que els amics us animin mentre jugueu un partit de bàsquet? o mentre feu una cursa… la veritat és que què t’animin i et donin forces t’ajuda a seguir.
Doncs justament això fan també totes les oques de l’esbart, criden per animar a l’oca que va al davant, aconseguint que l’oca que obre el pas, trencant l’aire es senti acompanyada i reforçada més animada que mai.
oca4
De vegades ens passa que som part d’un equip i ens trobem malament, estem lesionats o estem cansats… pot ser ens cal parar, oi? Sabeu que fan les oques llavors? Dues oques amigues, es separen també del grup, i s’esperen amb ella el temps que calgui perquè pugui recobrar les forces i no es senti sola.
oca5 Llavors totes tres tornen a alçar el vol i s’afegeixen a qualsevol altre esbart d’oques i tornen a compartir tasques, i animar-se les unes a les altres. Per les tres oques, trobar un nou esbart és una gran sort, així poden tornar a volar més ràpid i més alt. I… per l’esbart serà una sort trobar-les a elles, així hi haurà més oques per posar-se al capdavant i totes podran anar una miqueta més descansades.
oca6 Ja ho veieu, tots nosaltres, petits i grans, no som tant diferents a les oques. Ens agrada estar amb els amics, animant-los i cuidant-los quan ho necessiten. Igual que quan us passa a vosaltres, els amics sempre hi son.

Penseu que ara també hi ha molta gent, que pot ser encara no hem tingut la sort de conèixer, que necessiten agafar forces, persones que han anat durant molt de temps al capdavant del seu esbart i ara estan cansades. Només necessiten agafar forces de nou… per poder tornar a volar.
oca7

Per això us proposem que participeu al recapte d’aliments. Aquesta setmana teniu com a punt de recollida d’aliments la vostra escola, o sigui que ja ho sabeu: feu d’oques aquesta setmana i… ajudeu a les oques veïnes que ara estan més cansades.
si voleu, pugueu portar menjar per aquells que, com algunes oques, ara necessiten agafar forces per tornar a volar.

Ah! I a les 12h, a l’Avinguda Mistral, us esperem amb una samarreta vermella, per ballar al flashmob amb tots els veïns del barri.

Ara us repartirem un paper moooolt important perquè sabem que sou molt responsables i us agrada ajudar a la gent. Allà expliquem que fem la FESTA DEL RECAPTE d’ALIMENTS i el FLASHMOB, el proper DISSABTE dia 8 de JUNY.

Si us plau, quan sortiu de l’escola expliqueu el que volem fer als pares i doneu la nota a altres amics del barri, petits o grans, perquè puguin participar a la FESTA. Demà passat no heu de tenir cap nota, ja l’heu d’haver repartida!
Festa del recape_nota

I, SI ALGUN DE VOSALTRES VOL FER DE VOLUNTARI EL DIA 8, AJUDANT-NOS A RECOLLIR ALIMENTS, a la nota trobareu la informació per apuntar-vos.
Estem segurs que fent  pinya, com les oques, aconseguirem ser més forts. Vosaltres, que sou les oques joves, sou les mes fortes, les que podreu anar al capdavant, donant forces al grup, orientant-lo i trobant el camí. Per nosaltres això és molt important i volem que formeu part d’aquesta aventura!

US ESPEREM!

Quant a

ONG, del barride sant antoni dedicada a l' ajut de les persones amb necessitats bàsiques

Arxivat a Difusió, Festes - cultura i participació -, Sant Antoni, Xarxa veïns

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Categories
%d bloggers like this: