Filosofia de l’ONG

Ens expliquen alguns avis del barri, aquells i aquelles que han viscut a Sant Antoni quan encara s’anava a buscar la llet a la vaqueria, que en aquella època la gent era conscient de les dificultats dels seus veïns. Quan la Josefina va quedar-se vídua amb dos fills, el Tió de la família del principal cada Nadal se’n recordava dels nens; el Joan de la fleca li donava una torna molt generosa; la Maria de la bacallaneria sempre li regalava uns bunyols de bacallà; el Ferran li arreglava les sabates de franc; i quan havia de treballar o anar al metge, l’Anna es quedava amb els nens. …I així cada comerciant i cada veí ajudava una miqueta fent més lleugers aquells moments difícils. Era una solidaritat silenciosa, ….silenciosa i profunda.

Nosaltres vam començar amb la fe de que aquesta energia entre veïns encara existia al barri. I així ha sigut, ara podem dir que nosaltres l’hem viscuda. La nostra feina és recollir-la i crear un nexe entre la gent del nostre voltant, de la mateixa manera que la filadora crea un fil a partir de fibres disperses. Vincular dos veïns fa possible que un rebi de l’altre i l’altre rebi de l’un. I estenent aquesta xarxa arreu del barri podem aconseguir que tots ens sentim un col·lectiu.

Podríem considerar que és una feina difícil, però el fet és que tots els nostres projectes es basen en aquesta filosofia i estan esdevenint realitat gràcies a la gent excepcional que viu al barri i que vol participar del seu entorn. És gent que creu que el benestar personal va lligat al benestar de la comunitat.

La nostra filosofia també en vídeo fets amb la col·laboració del Màrius Hernàndez, actor i veí del barri.

marios

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s